Workingtrip naar Italië

11/10/2019

We zitten in de auto, onderweg naar Italië met nog 4 uur te gaan. Iedereen is vrolijk en we luisteren met z’n vieren naar een ontzettend grappig hoorspel dat Sjoerd heeft opgezet. Terwijl ik luister naar het hoorspel, geniet ik van het mooie landschap. 

We zijn niet onderweg voor een vakantie in Italië, ook al lijkt dat misschien wel zo als je naar onze social media kijkt, maar Sjoerd en ik zijn hier om te werken. We gaan fotograferen bij een aantal chocoladefabrikanten voor Up North

Onze eerste stop was in Le marche. Ons verblijf was daar was prachtig. Een huisje in een mooi heuvellandschap in de middle of nowhere. Het weggetje er naar toe was al een avontuur op zich, maar het was het helemaal waard. Wat een uitzicht! Hier hebben we een dag even lekker genoten van de zon en de rust.

Met dit prachtige verblijf als uitvalsbasis, was onze eerste opdracht bij een klein bedrijfje genaamd ‘Mencarelli’ in Castelplania. Een klein chocoladefabriekje waarover de heer Mencarelli samen met nog twee medewerker de meest heerlijke chocoladelekkernijen maakt. Mencarelli vertelde ons over zijn passie voor chocolade en dat hij bij alles zelf betrokken is. Alle producten worden ook met de hand verpakt. Soms zit hij samen met zijn ouders dagen te verpakken.

De dag daarna was het de beurt aan het bedrijf ‘Di Carlo’ gelegen in Sulmona, vlakbij Rome. Hier wordt confetti snoepgoed maakt. Dit bedrijf is een stuk groter dan ‘Mencarelli’. Het was ontzettend leuk om een winkel te zien met allemaal lekkere producten en dan 5 minuten later te zien hoe het precies wordt gemaakt. 

Na drie dagen hebben we ons huisje midden in de heuvels van Le Marche verlaten en reden Sjoerd en ik naar Turijn. In Turijn moesten we fotograferen bij het grote ‘Leone’.

Behalve de grootste, was dit ook de leukste opdracht. Alle mensen waren heel sympathiek, aardig en vooral heel trots op hun werk. De werknemers wilden allemaal heel graag laten zien wat ze aan het doen waren. Ze riepen ons zelfs een paar keer om weer een nieuw deel van het proces te laten zien. 

Met het fotograferen bij ‘Leone’, kwam een eind aan onze opdrachten. We hadden nu ook nog even tijd om van Italië te genieten. Via haarspeldbochten en stijle dorpsweggetjes kwamen we bij ons laatste verblijf, het appartement Villasullenuvole, gelegen in San Raffaele Cimena. Daar konden we op een heerlijk terras genieten van de heerlijke zon en een prachtige uitzicht over de Po-vlakte en Turijn met op de achtergrond de Zwitserse Alpen. Op onze laatste avond werden we door de eigenaren zelfs nog uitgenodigd om een lokaal feest te bezoeken, met allemaal lokale gerechten. Een mooiere afsluiting konden we ons niet wensen. 

turijn

De weg naar huis kwam eigenlijk veel te snel. Via de prachtige Sint Bernard pas verlieten we Italië, weer terug naar Nederland.

Nu ik na een paar weken terug kijk op deze trip naar Italië, merk ik nog steeds hoeveel ik ervan heb genoten. Niet alleen van het chillen in de zon, het landschap, de mensen maar ook zeker van de opdrachten die we daar hebben gedaan. Dat ik deze trip niet alleen met Sjoerd, maar ook met Erika (De vriendin van Sjoerd) en mijn ouders heb gedaan, zorgde ook voor heel veel gezelligheid en maakte het extra speciaal.

Vera Wapstra

Reageer

Je feedback is waardevol voor mij. (Je email wordt niet gepubliceerd)

Wacht......