Edelsmederij Elize in beeld gebracht

Wat een ontzettend mooie opdracht. Het in beeld brengen van de edelsmederij van Elize. Eerst de eigen woorden van Elize. Ze vertelde hieronder over wat ze zocht en hoe het heeft ervaren.

Op zoek naar iemand die mooie foto’s kan maken voor onze site…

De site was aan verfrissing toe, nieuwe foto’s met een frisse uitstraling en wat vernieuwing. Op advies van onze webdesigner nam ik een kijkje op de site van Vera, precies waar we naar op zoek zijn, mooie duidelijke en frisse foto’s!

Ik stuurde Vera een mailtje en kreeg dezelfde dag nog een reactie terug, dat geeft alvast een goed gevoel. We hebben samen een afspraak gemaakt om kennis met elkaar te maken en onze wensen te bespreken. Het moeten foto’s worden die ons ambacht goed weergeven en die uitstralen wie wij zijn.

Het gesprek verliep soepel en Vera begreep precies wat we in gedachten hebben, dus op naar de volgende afspraak met de shoot!

Dit was een gezellige ochtend in ongedwongen sfeer, Vera liet ons de foto’s tussendoor bekijken en zo kwamen we met elkaar tot echt een prachtig resultaat. Ondertussen hebben we de foto’s mogen ontvangen en hebben we alvast een voorproefje gezien van onze vernieuwde website, helemaal verliefd! Passend bij www.trouwringenvanelize.nl en www.edelsmederij-elize.nl

Dank je wel Vera!

– Elize –

Als fotograaf en videograaf is het altijd geweldig om een echte ambacht te fotograferen en/of te filmen. Het echte handwerk is altijd weer bijzonder om vast te leggen, vooral omdat er een directe band is tussen de maker en het eindproduct. Dus toen Elize kwam met haar vraag of ik foto’s wilde maken voor haar website, was ik meteen enthousiast. Daarbij was het extra leuk om iets te kunnen doen voor een lokaal bedrijf. Voor het eerste kennismakingsgesprek kon ik dan ook lekker op de fiets. Ik genoot van de omgeving en je krijgt gelijk al een beleving als je de lange oprijlaan op fietst.

Het kennismakingsgesprek was positief en ontspannen en het was al snel duidelijk dat we op de zelfde lijn zaten wat betreft de stijl van fotografie. Ze wilde graag nieuwe foto’s voor haar website waarin ook haar partner Rudolf meer in voorkomt. Rudolf is steeds meer onderdeel gaan uitmaken van het bedrijf en neemt ook steeds meer voor zijn rekening. Tot nu toe was hij echter op de site niet echt zichtbaar. Ook wilde ze graag een goed beeld van het atelier en hun (werk)proces. Na ons gesprek keek ik al uit naar de volgende afspraken waarbij ik Elize en Rudolf in het atelier zou gaan fotograferen.

De dag van de fotoshoot begon heerlijk met een lekker zonnetje. Het was erg interessant om een aantal delen van het werkproces vast te leggen,. Zo werden er stukjes goud gesmolten om daar vervolgens een prachtige ring van maakt. Rudolf liet me ook wat moderne technieken zien die ze, naast het ambachtelijk handwerk, ook gebruiken. Zo was het graveren met de laser erg mooi om te fotograferen.

Het maken van prachtige sieraden is een kant van het werk van een edelsmid. Een ander belangrijk onderdeel van het werk is het ontvangen van klanten, hun wensen bespreken en het eindproduct laten zien. Om dit deel te fotograferen, hebben we een tweede afspraak gemaakt. Deze dag verliep erg leuk en ontspannen, zodat ik daar ook een mooi sfeerbeeld van kon maken. Iedereen was op zijn gemak en dat maakt het fotograferen een stuk makkelijker.

Na het fotograferen is het mijn taak om uit alle foto’s een selectie te maken die recht doet aan de opdracht. Elize had wel aangegeven dat ze mijn stijl van fotograferen mooi vond. Ze wilde zo naturel mogelijk. Ik heb de foto’s vervolgens in twee stijlen bewerkt en deze aan haar voorgelegd, met de vraagwaar haar naar voorkeur naar uitging. Omdat de foto’s vooral bedoeld waren voor op de website, kon ze dit ook eventueel afstemmen met de webdesigner.

Elize en Rudolf waren erg blij met het eindresultaat. Na het definitief opleveren van de foto’s is het mooi om te zien dat ze de website van Edelsmederij Elize de uitstraling hebben gegeven waar ze naar op zoek was

– Vera –

Reageer

Je feedback is waardevol voor mij. (Je email wordt niet gepubliceerd)

Wacht......