De foto's zijn er gewoon, je hoeft ze alleen maar te maken.

Robert Capa

Fotografie is iets persoonlijks. Als fotograaf breng je je eigen identiteit mee in de foto’s. Dit uit zich bijvoorbeeld in de compositie en gebruik van het licht. Maar ook de locatie, zo houdt ik mij vooral bezig met fotografie in Friesland. Iedere fotograaf drukt bewust dan wel onbewust een eigen stempel op zijn/haar werk. Maar ook de identiteit van degene die wordt gefotografeerd maakt een foto persoonlijk. Die persoon brengt namelijk een eigen karakter mee. Dit karakter en deze identiteit vindt zijn weg ook naar het uiteindelijke resultaat. Tenslotte is er natuurlijk de kijker; degene voor wie de foto wordt gemaakt. Het is mijn uitdaging om dat beeld te maken dat recht doet aan alle persoonlijke facetten die fotografie in zich heeft.

Bedrijfsreportages

Een foto is meer dan een mooi plaatje. Of een foto werkt, hangt af van zoveel dingen, maar met name van het vertrouwen tussen de fotograaf en degene die wordt gefotografeerd. De meeste mensen vinden het ongemakkelijk om op de foto te gaan. Een fotoshoot is dan ook een reis die je samen maakt. Of dit nu gaat om een mooi familieportret laten maken door mij, of als je op zoek bent naar een fotograaf die is gespecialiseerd in zakelijke portret fotografie. Dus als iemand mij vraagt voor wie fotografeer je? Dan is mijn antwoord: “Voor iedereen die samen met mij op reis wil!”.

Waar fotografeer ik...

Mijn fotografie is niet gebonden aan een studio. Ik probeer juist de spontaniteit en het onverwachte te zoeken. Dit kan zijn in een urban omgeving of juist iets industrieels. Maar ook een weiland, water of een zandvlakte kan mooie beelden opleveren. Soms zit een mooie foto juist ook in de contrasten die het laat zien.

Samen zoeken we naar die locatie die past bij het beeld dat we willen neerzetten. Dit kan dan ook iedere keer wat anders zijn.

Bedrijfsfilms

Mijn fotografie beperkt zich niet tot mensen. Ook maak ik foto’s van producten. Vaak is dit niet alleen een foto van het product zelf. Het is vaak noodzakelijk om het product in de juiste context te plaatsen. Een sfeer die recht doet aan het product.

Mooi gefotografeerde producten doen zoveel meer op een website, social media of drukwerk.

Ook kun je bij mij terecht wanneer je een fotograaf wilt inhuren voor product, of evenementen fotografie. Door mijn ervaring binnen het vak kan ik alle momenten als evenementen fotograaf goed vastleggen, maar ook laat ik de mooiste kanten van jouw product zien. Neem vooral contact met mij op.

Gewoon mooie dingen maken.