Sarah Pannekoek

12/04/2021

Een portret op mijn werkplek

Het was zaterdagochtend, de lucht was grijs en het waaide hard. Ik liep door het park om Vera op te halen. Dit lijkt me een moeilijke dag om foto’s te maken, dacht ik. De zon kwam het ene moment hard door de wolken heen en verdween snel daarna weer. Het kon ieder moment gaan regenen. Er kwam een auto aan met tassen vol apparatuur, dat moest Vera zijn. Ik zwaaide en we begonnen gelijk te kletsen.

Vera en ik hadden afgesproken om foto’s te maken voor mijn portfolio en website. Ik ben een startende illustrator en animator en had nog geen goede foto’s van mezelf. Waar was ik naar op zoek? Een professionele foto die laat zien wat ik doe en die iets vertelt over wie ik ben. Samen gingen we naar mijn werkplek, die echt niet veel voorsteld. “Hoe gaan we hier ooit iets van maken?” zei ik twijfelachtig. “Nee dit is juist leuk!” zei Vera enthousiast, “het is beter om foto’s te maken op iemands werkplek, omdat er altijd persoonlijke dingen te vinden zijn die iets vertellen over de persoon die je portretteert. Als je de werkplek zou namaken dan mis je dat”. 

We gingen aan de slag en waren niet na één foto klaar (wat ik op voorhand dacht). Vera kwam met allerlei ideeën. Zo maakte ze ook detailfoto’s van mijn tekenmateriaal en mijn bureau, fotografeerde ze niet alleen mijn gezicht maar ook mijn handen die bezig waren met werken en had ze trucjes om spontane foto’s te maken. Tussendoor liet Vera mij de foto’s zien en kon ik aangeven wat ik wel en niet mooi vond. Nog even vlug naar buiten toen het droog was voor de laatste foto’s en de dag zat erop. 

Een week later kreeg ik een mailtje binnen en die toverde een lach op mijn gezicht. Het waren de foto’s, en wat voor foto’s! Ik herkende mezelf direct, en niet alleen in mijn gezicht, maar ook in de foto’s van mijn spullen, mijn houding en de manier waarop ik mijn potlood vasthoud. De foto’s zijn mooi bewerkt en zien er helemaal pro uit. Met trots heb ik ze direct in gebruik genomen. Ik ben er helemaal blij mee en heb al veel positieve reacties ontvangen. Bedankt Vera voor je expertise en de gezellige dag. 

– Sarah Pannekoek –

illustrator & 2D animator

www.sarahpannekoek.com

Reageer

Je feedback is waardevol voor mij. (Je email wordt niet gepubliceerd)

Wacht......