De drone in beeld gebracht

Nog even kort, wat is een drone eigenlijk?
Drones, ook wel onbemande luchtvaartuigen genoemd, zijn vliegende machines die op afstand worden bestuurd. Drones worden vaak gebruikt voor luchtfotografie en -videografie vanwege hun vermogen om prachtige beelden vanuit de lucht vast te leggen.

Wat zijn de voordelen van een drone?
Met een drone kun je unieke perspectieven vastleggen die anders moeilijk of onmogelijk te bereiken zijn. zoals luchtbeelden van landschappen, gebouwen en evenementen. Je kunt ook op hogere snelheid objecten volgen en vloeiende camerabewegingen uitvoeren met een drone waar je dat anders niet zou kunnen.

Waarom deze drone?
Bij het kiezen van een drone voor video zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals de kwaliteit van de camera, de stabilisatie, de vliegtijd en de afstand die de drone kan afleggen vanaf de afstandsbediening. Maar ook het gewicht van je drone kan impact hebben op wat je er mee kan en vooral waar je ermee mag vliegen. Sommige drones hebben ook speciale functies, zoals “Follow Me” of “Waypoint” modus, waarmee de drone automatisch de gebruiker kan volgen of vooraf ingestelde vliegroutes kan volgen.

Wij hebben gekozen voor de DJI Mavic 3 onder andere om zijn 2 type camera’s, namelijk de Telephoto en de Hasselblad camera. De Hasselblad Camera beschikt over een CMOS 4/3″ sensor met 20MP en heeft een elektronische shutter, maar ook een mechanische shutter. Deze is dus ook te gebruiken in fotogrammetrie. De Hasselblad camera heeft een 24mm brandpuntsafstand.
De camera maakt ook gebruik van Vision Detection Auto Focus (VDAF), dit maakt gebruik van de meerdere vision sensoren om zo afstandsdata te gebruiken met het focussen.
Door middel van de Hasselblad Natural Colour Solution krijg je direct vanuit de drone al prachtige beelden die natuurlijke kleuren hebben. De telephoto camera van de DJI Mavic 3 beschikt over een CMOS 1/2″ sensor met 12MP en een elektronische shutter. Ook beschikt de telephoto camera over een 162mm brandpuntafstand. 

De DJI Mavic 3 Kan tot wel 46 Minuten vliegen op 1 accu. Tijdens de vlucht kunnen we gebruik maken van de DJI Flight modes zoals Hyperlapse, ActiveTrack en Quickshot Panorama. Ook kunnen we tijdens de vlucht makkelijk wisselen tussen de 2 camera’s om de beste shots maken.

Wat kunnen wij doen met de drone?
Ons doel met de drone is om onze foto’s en video’s naar een nieuw niveau te brengen en daarnaast veelzijdiger te zijn. Met de drone kunnen we andere foto’s en video’s aanbieden die we daarvoor niet konden. Het geeft ons nieuwe creatieve mogelijkheden.

Met werken met een drone zorgt voor een geheel nieuwe dimensie van een object of evenement. Naast de mooie foto’s en video’s vanaf de grond bieden we nu ook luchtfoto’s en video’s aan. Het vogelperspectief neemt je mee in een andere wereld. Wij kunnen dit doen voor bedrijven, evenement, bruiloft of ander onderwerp. Het geeft bedrijfsfilm / promofilm een enorme boost. Door het combineren van verschillende invalshoeken, wordt een foto of film enorm boeiend voor de kijker.

Gecertificeerde drone-fotograaf/videograaf.
Het is belangrijk dat voor het gebruik van een drone je eerst moet weten wat de regels zijn voor het vliegen met drones. Waar je wel en niet mag vliegen en wat de luchtverkeersregels zijn. Wij hebben hiervoor theorie moeten leren en ook een examen moeten doen en we zijn geslaagd.

Wij zijn nu gecertificeerd om met onze de drone van onze klasse te vliegen!

Reageer

Je feedback is waardevol voor mij. (Je email wordt niet gepubliceerd)

Wacht......