Documentaire Hardware Rivals

01/02/2019
|

We gaan naar Engeland!

 

Begin februari gaan Sjoerd en ik samen de Noordzee oversteken om opnames voor een documentaire te maken. Deze fantastische documentaire gaat over de passie voor het spelen en bouwen van videogames, en over één game in het bijzonder. Hardware Rivals!

Omdat we graag meer documentaires willen gaan maken, besloten Sjoerd en ik om ieder een documentaire te maken over een onderwerp dat dicht bij ons staat.

Dit is een blog is over ons eerste documentaire project die we samen doen. Het gaat over het PlayStation spel Hardware Rivals. Dit is de documentaire die Sjoerd graag wil maken omdat hij dit spel veel speelt in zijn vrije tijd. Het is een kleine groep gamers die Hardware Rivals speelt, dus kennen veel spelers elkaar erg goed en dat is een van de dingen die Hardware Rivals uniek maakt, zegt Sjoerd vaak. De spelers van dit spel zijn verspreid over alle continenten van de wereld en Sjoerd vertelt vaak over de lange gesprekken die hij met sommige spelers heeft. Dus dat is best speciaal.

Research

We zijn begonnen met het doen van research over de geschiedenis, de makers van het spel en de spelers. Sjoerd en ik hebben veel gamers geïnterviewd om van hen te horen wat ze vinden van het spel en waarom ze het spelen. Dit was vooral voor Sjoerd leuk, omdat hij ze vaak niet zo lang achter elkaar spreekt. Iedereen die we spraken was erg enthousiast over de documentaire.

De stap die we nu maken is het in beeld brengen van het verhaal over Hardware Rivals. Dat betekent het filmen van de ontwikkelaars (developers) en spelers van het spel. Het spel is niet in Nederland gemaakt, maar bij Sony Liverpool. De meeste developers wonen dan ook in Engeland. Om de developers te mogen filmen was het eerst nodig om toestemming van Sony te krijgen. En na een maand van heen en weer mailen en skypen gaf Sony ons groen licht! Dit betekent dat we dus moeten afreizen naar de andere kant van het Kanaal.

Op 1 februari a.s. vliegen we eerst naar Ierland om Andrew Phelan, “één van de ontwikkelaars van het spel, te ontmoeten. Ter voorbereiding hebben we al telefonisch contact gehad en met hem gesproken over wat zijn rol was in het team ontwikkelaars die aan het spel werkte. Dit helpt ons met het grote verhaal van de documentaire en welk deel van zijn verhaal we in beeld willen brengen.

Daarna vliegen we naar Liverpool. Hier ontmoeten we nog een developer, Darren Douglas, die we gaan filmen. Ook wonen daar twee speler die tijd voor ons vrij hebben gemaakt. In Liverpool hebben we vijf dagen de tijd om met iedereen af te spreken en te filmen.

Ik heb heel veel zin in deze reis en ben erg benieuwd wat het ons gaat brengen. Ik zal regelmatig bloggen om jullie op de hoogte van alles wat we op onze reis meemaken.

Stay tuned.

Vera Wapstra

.

Reageer

Je feedback is waardevol voor mij. (Je email wordt niet gepubliceerd)

Wacht......