Spullen sjouwen.

05/02/2019
|

Spullen sjouwen.

 

Koffers vol met film- of lichtstatieven en tassen vol met cameras, lenzen, microfoons en kabels.Sjoerd Banga en ik reizen voor een week lang door Ierland en Engeland met elk 30 kilo aan bagage. Nu hoor ik je denken “30 kilo!”. Ja 30 kilo. We hebben elk een grote koffer van 20 kilo en een rugtas van nog eens 10 kilo, en nee dit zijn niet allemaal kleren.

Behalve kleding zit er ook alle apparatuur bij wat we nodig hebben voor het maken van de documentaire. Denk aan de grote filmcamera, mijn eigen fotocamera, lenzen, lampen, microfoons, kabels, opladers, accu’s en nog veel meer.

In de eerste 2 dagen van onze reis zijn we al ontzettend veel met onze spullen aan het sjouwen geweest. Op het vliegtuig, van het vliegveld in de bus en van de bushalte lopend naar het hotel, van het hotel naar de filmlocatie en weer op de bus naar het vliegveld.

Dit lijkt niet als veel gesjouw, maar ik ben er van overtuigd dat ik nu al spierballen heb gekweekt. Ik kwam er vanochtend zelfs achter dat ik een blaar op mijn hand heb. Voor Sjoerd is het ook heel zwaar. Hij heeft een verzwikte enkel, Omdat hij een tijdje geleden een sneeuwbal op me wilden gooien. Hierdoor gleed hij uit. Heel zielig, maar dat moet je ook gewoon niet meer doen als je 50 bent geweest.

Gelukkig voor Sjoerd zijn enkel en mijn blaar verliezen we beetje bij beetje steeds meer gewicht. Dingen als cadeau’s die we achterlaten voor de mensen bij wie wij gaan filmen en lichaamsvet. Iedereen blij 🙂

 

Vera Wapstra

Reageer

Je feedback is waardevol voor mij. (Je email wordt niet gepubliceerd)

Wacht......